De tomaten van Hoogerbrugge

Wij telen al onze tomaten met topkwaliteit. Ons assortiment bestaat uit producten waar de markt naar vraagt. Op dit moment bestaat ons assortiment uit trostomaten en losse tomaten.

Merlice trostomaten

We telen onze trostomaten op 6,5 hectare onder de natuurlijke zon. Dat betekent dat wij geen gebruik maken van belichting. Kwaliteit betekent voor ons dat de tros een mooie afmeting heeft en alle tomaten de juiste kleurschaal hebben. Voor de oogst maken wij gebruik van dozen, die via transportkarren in onze verpakkingshal komen. Hier worden ze afgewogen en nogmaals zorgvuldig gecontroleerd.

Sunmaxx Losse tomaten

We telen onze losse tomaten op 8 hectare. Voor onze losse tomaten hebben we een intern transportsysteem en dat maakt ons redelijk uniek binnen Nederland. Onze losse tomaten drijven door ons watersportkanaal, waardoor ze via het water door de kas heen gaan. Ze drijven in het water naar de verpakkingshal toe waar ze worden gespoeld, gedroogd en verpakt.

Hoogerbrugge tomaten proeven?

Dat kan! Wij hebben een groot verkooppunt bij onze teeltlocatie waar je onze tomaten 24/7 kan kopen. Rechtstreeks uit de kas, heerlijke verse soeptomaten, losse- en trostomaten. En we verkopen hier speciaal geteeld voor de particuliere verkoop Santa snoeptomaatjes. Deze zijn heerlijk zoet van smaak. Lekker voor de salade of als gezonde snack. Heb jij ze al geproefd? Iedereen is laaiend enthousiast!

Zoekweg 76, 4664 RA, Lepelstraat

Van kas tot supermarkt, hoe werkt dat?

Voordat onze tomaten uiteindelijk in de supermarkt liggen, gaat er heel wat aan vooraf. Om topkwaliteit tomaten te kunnen leveren, verrichten wij het hele jaar door veel werkzaamheden. Een proces waar we ons al jaren mee bezig houden, veel verstand van hebben en waar we trots op zijn. Maar hoe werkt dat dan, van kas tot supermarkt?
De teelt start vanaf het moment dat er nieuwe planten op ons bedrijf aankomen. Dit gebeurt jaarlijks in de maand december. De tomatenplanten zijn dan circa 20 cm groot, waarna ze in de loop van het jaar uitgroeien tot circa 9 meter. Ons teeltteam houdt de planten nauwkeurig in de gaten en sturen de planten bij waar nodig. Tijdens de eerste weken hebben de planten tijd nodig om te groeien, afhankelijk van het weer kunnen we de eerste tomaten na twaalf weken oogsten. Vanaf dit moment komen er veel flexmedewerkers en scholieren bij ons werken.

Gedurende het jaar houden wij onze planten in goede conditie. Dit zijn veel verschillende werkzaamheden zoals de planten laten zakken, bladsnijden, snoeien etc. Alle werkzaamheden worden dagelijks door een groot team medewerkers uitgevoerd.

Na de oogst komen onze tomaten in onze verpakkingshal. Hier worden de tomaten beoordeeld op kwaliteit en gewicht. Vervolgens worden ze verpakt zodat het product op transport kan worde gezet richting de supermarkt. Jaarlijks produceren wij 10.000.000 kilo tomaten, veel hé?

In november oogsten we onze laatste tomaten, daarna is de plant uitgebloeid. Na de laatste oogst gaan we, zoals wij dat noemen, de teeltwisseling in. Onze kassen worden dan compleet geruimd. Dat wil zeggen dat de oude planten worden verwijderd en naar de compostering gaan. Vervolgens maken we alles grondig schoon en wordt alles weer klaar gemaakt om een nieuw teeltseizoen te kunnen starten.