Over ons

De oorsprong van Prominent Hoogerbrugge ligt in het Westland. Waar opa Hoogerbrugge in 1930 gestart is met een ‘Koude teelt’. Hier verbouwde hij groenten. Opa Hoogerbrugge kreeg maar liefst veertien kinderen, waarvan zes broers uiteindelijk de kans pakten om in zijn voetsporen te treden. Samenwerken zit in onze familie en tot op heden is dit nog steeds de kracht van onze organisatie. Sinds 1995 telen twee broers, nu derde generatie, Hoogerbrugge tomaten in Lepelstraat, West-Brabant.

Locatie in West-Brabant

Waar we ooit gestart zijn als kleine tuinbouwonderneming in het Westland, telen we nu onze tomaten in West-Brabant over 14,5 hectare. Dat komt neer op circa 30 voetbalvelden groot. Onze tomaten telen we met veel enthousiasme en dat proef je terug in ons product! Vanwege de locatie in het zuiden is hier in de zomer net iets warmer en in de winter net iets kouder. Dat doet veel met de smaak van het product.

Aangesloten bij
Growers United & prominent

In de afgelopen jaren zijn er binnen de tuinbouwsector veel mooie ontwikkeling en innovaties gedaan. Daar zijn wij trots op. De Nederlandse tuinbouw is belangrijk voor zowel de Nederlandse economie, maar ook voor de buitenlandse economie. Door de innovaties binnen onze sector zijn wij een groot voorbeeld naar de wereld. Wij produceren waar de markt om vraagt. Om nog beter te kunnen innoveren en om kennis te verbreden, zijn wij sinds januari 2021 aangesloten bij Growers United & Prominent. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van ons product.

Prettige werkomstandigheden

Een goed product leveren, dat lukt naar onze mening alleen met betrokken medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers geïnteresseerd zijn en onze passie delen. Daarom geven wij iedereen de ruimte om met ons mee te denken en om te blijven ontwikkelen. Wij gaan samen voor topkwaliteit!

Onze tomaten

De ontwikkeling van groenterassen gaat in razend tempo. Elk jaar worden er honderden nieuwe groenterassen ontwikkeld door diverse veredelingsbedrijven. Het is aan ons, als teler, om elk jaar opnieuw de keuze te maken welke plantensoort wij gaan plaatsen. Dit gebeurt zorgvuldig en in overleg met verschillende partijen, zodat wij goed kunnen inspelen op hetgeen de markt vraagt. Verder is het van belang dat het ras arbeidsvriendelijk is en een zo’n hoog mogelijke resistentie heeft tegen een virus, plaag-en ziektedruk.

Ustica: De losse tomaat

Sinds 2021 hebben wij de keuze gemaakt om alleen nog maar de zogeheten ‘losse tomaat’ te produceren. Dat betekent dat wij onze tomaten van de tros plukken en dus zonder tros oogsten. Het plantenras wat perfect aan onze behoefte voldoet is de Ustica Dit ras kan zowel als losse of tros tomaat geoogst worden. Deze plantensoort geeft een uniforme tros die mooi gestrekt is. Daarnaast heeft dit ras een hoge resistentie tegen het (HR) ToBRFV-virus en belooft een zeer arbeidsvriendelijk gewastype te zijn. Sinds december 2022 t/m november 2023 hebben wij in beide kassen de plantensoort Ustica staan.